PATISSERIE NICOLAS

EEKLO - MALDEGEM - ADEGEM

bestellen
Tekst1

De drijfveer van banketbakker Nico is de overtuiging dat patisserie
en brood meer zijn dan de behoefte of nood eraan.
Ze accentueren het moment van de dag.

Over ons

Sylvie en Nico

Sylvie en Nico openden hun winkel in Eeklo op 1 mei 1999. In geen tijd bouwde de al even eigenzinnige als sympathieke banketbakker uit Eeklo zijn bakkerij uit tot een bloeiende zaak. Met zin voor verfijning en afwerking bedenkt hij een assortiment aan producten waarvan de kwaliteit niet onopgemerkt blijft. Het radicaal kiezen voor alleen de beste grondstoffen maakt daarbij onverholen deel uit van zijn concept.

Al gauw vestigt Nico in het Meetjesland tot ver daarbuiten z'n reputatie van meester-banketbakker. Z'n echtgenote Sylvie van Mechelen werpt zich daarbij binnen de kortste keren op als sterkhouder in de winkel waar ze met de glimlach de bestellingen van haar klanten weet af te ronden. Samen hebben ze een schattige dochter Oona en twee flinke zonen Yaro en Zeno.Eeklo-(Sint-laureins)-Maldegem-Adegem

Voor hij aan z'n bakkerscarrîére begon, studeerde de Balgerhoekenaar nog een jaar voor industrieel ingenieur aan het CTL in Gent, maar bakken lag Nico beter. Hij schoolde zich om en werd één van de betere bakkers uit de regio.

In 2007 startten ze een tweede zaak in de Dorpsstraat 77 te Sint-Laureins en in 2011 namen ze de voormalige zaak Pierrot te Maldegem over, een derde Nicolas was geboren.

Wegens moeilijk toegankelijk en de vele wegenwerken , namen Nico & Sylvie na 13 mooie jaren het besluit om de zaak in Sint-Laureins stop te zetten…

Maar ambitieus als ze zijn, bleven ze niet bij de pakken zitten en gingen op zoek naar een nieuwe toplocatie met parking! Zo kwamen ze terecht op de drukke N9 te Adegem, waar ze sinds 8 maart 2020 patisserie Nicolas Adegem openden!

Foto
Duo foto

Producten

Verfijnd vakmanschap

Verfijnde patisserie verheft wat ogenschijnlijk banaal is tot bijzonder. Vakmanschap kan ertoe bijdragen dat een bijzonder moment ook als dusdanig wordt ervaren.

Tempus Fugit. De tijd vliegt, zegt men. Het lijkt wel alsof verfijnd gebak wanneer het de ogen en andere zintuigen streelt, die tijd even kan stilzetten. Dan verbindt het jong en oud in een moment van bijzonderheid. Het afleveren van bijzondere en verfijnde patisserie is voor Nico in die zin ook een engagement. Nico is een banketbakker die traditie weloverwogen koppelt aan vernieuwing.
Daarom voortdurend op zoek is naar nieuwe trends en zijn klanten een groot assortiment van artisanaal brood en eigentijdse patisserie aanbiedt.

ONZE PRODUCTEN

Contact

Gegevens winkels